Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с осветлението на таблото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с осветлението на таблото.

Колеги здр. От днес и аз съм в сектата имам следния проблем тъй като онзи ден си закупих придобивката (алфа 145 1.9 JTD) и чак тази вечер я регистрирах открих че не ми свети таблото. Предполагам че е някой бушон. Бихте ли ми казали как се спуска плафона с бушоните защото там където са сложени е доста труден достъпа.
    Alfa Romeo 1.9 JTD

Ако правилно съм разбрал въпроса, таблото с бушоните се сваля като дръпнеш плaстмасата с надпис PULL (най-отзад е). После се сваля надолу, на панти е.

Но според мен проблема не е от бушон, по-скоро са изгорели крушките.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ми мисля да провера първо бушоните защото не свеетят и на климатика врътките и на вентилатора .
      Alfa Romeo 1.9 JTD

Comment

Колеги проблем!!!
        Не е при бушоните.
        Бихте ли ми подсказали как се сваля таблото да тарся по него.
        Благодаря предварително!!!

(много е неприятно на такава хубава количка да ти е тамно таблото)
        Alfa Romeo 1.9 JTD

Comment

развиваш двете болчета на гривната издърпваш я леко към теб да не я потрошиш....... после още 4-болчета на таблото вадиш откачаш буксите и тва е ........... отзаде сменяш всичките крушки и трябва да изгрее
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
          Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
          Alfa Romeo 145 1.4 16v
          BMW 520i E39

Comment

Колега не се тревожи, като я взех моята светеха точно 3 крушки от 10 примерно. Просто са изгорели. Моя съвет е да ги смениш всички с нови, защото старите така или иначе след време изгарят и пак трябва да разглобяваш заради 1 крушка само.

Виж следните теми:
            1. За разглобяване на километража:
            http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 0%E1%EB%EE
            2. За разглобяване на цялото табло:
            http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9483

И за друг път да знаеш, че за доста неща има подробни описания със снимки как се правят в "Технически справочник", така че гледай там първо, а ако и чрез търсачката намериш това нещо което ти трябва евала
            145 1.9 JTD '99

Comment

Стогнах до следния проблем:
              Смених крушките на таблото светна идеално много благодарности
              Стигнах до смяна крушки на конзолата с климатика.
              Всички болтове отвих по оказаната тема но стигнах до проблема с вратката за вентилатора.
              Та въпроса ми е някой колега може ли да ми каже как се Сваля тя за да отвия последния винт под него.
              Много ще съм ви благодарен за бърз отговор понеже колата седи разглобена...
              Alfa Romeo 1.9 JTD

Comment

Ами да, тази врътка се сваля доста трудно, какво да се прави. Става с яко дърпане и стискане. Аз си изпочупих пръстите от стискане и дърпане да излезе. Може отстрани да си помогнеш с тънка отверка, но в този случай няма начин да не одраскаш нещо, така че пипай внимателно. Ако па не ти дреме за врътката, хвани я с клещите и дърпай
                145 1.9 JTD '99

Comment

С клещи се хваща и се издърпва. Само че не я хващай направо, а през някакво парче плат, колкото е по-плътен е по-добре.

Comment

Благодаря за помоща Алфата вече свети като елха на таблото само не мога да разбера защо не ми свети вече дигиталния часовник до бутона за халогените?
                    Alfa Romeo 1.9 JTD

Comment

Много просто - и той си има крушка (отделна). Сигурно и тя е за смяна.

Comment

А тя някъде отдолу ли е?
                        Мисълта ми е че пак трябжа да се разглабя всичко и защо точно като сглобих конзолата си отиде светлината?
                        Alfa Romeo 1.9 JTD

Comment

Ами да за жалост ще трябва да махнеш пак капака на централната конзола. На панела с копчето за халогени, авариини, датчик за вратите е и часовника. На него има една крушка ама освен отвътре няма как да стигнеш до нея. Между другото би трябвало да си свети и пепелника и запалката, така че ако не светят ги разгледай и тях Пиша ти ги тия работи защото виждам че ти се занимава да осветяваш
                          145 1.9 JTD '99

Comment

Working...
                          X